Vi har alle ulike behov, men vi har noen fellesnevnere, og her kommer derfor tips som vil fungerer for mange:

 

Den daglige hjemmerutinen

Start med de grunnleggende stegene som å rense huden hver morgen og kveld, samt bruke nøkkelingredienser tilpasset din hud, og solfaktor. Det kan være så enkelt som tre til fire produkter.  Rutiner er nøkkelen til gode hudhelse, det du gjør gjentakende hver morgen og kveld gir magiske resultater!

Nedenfor kommer noen anbefalinger for ulike hudtyper - og tilstander, og vi tilbyr selvsagt en gratis hudkonsultasjon enten i klinikken, eller på nett om du trenger hjelp med en analyse av akkurat din hud og hva den er i behov av nå.

 

Aldrende hud og pigmentering

Volumtap, fine linjer, rynker og ujevn pigmentering er alle tegn på at huden eldres. Dette er jo en helt naturlig prosess, men for å ivareta en sunn hudhelse, og se ut som vi føler oss er det for mange godt å vite at med enkle grep kan en gjøre mye for at huden holder seg godt.

 

Retinol

Den mest effektive og dokumenterte ingrediensen på markedet er retinol, A-vitaminsyre i alkoholform. Retinol ivaretar mange av de oppgavene østrogen har for huden, som regulering av talgproduksjon, forhindrer tilstopping av porer, jevner ut pigment, cellefornyelse, samt bidrar til dannelse av kollagen og elastin. Retinol virker i tillegg eksfolierende og er en meget potent antioksidant. Retinol skal brukes på kveldstid, og kombinerer du retinol med pigmentregulerende ingredienser som niacinamide, kojic acid, mandelsyre, pytic acid og azelainsyre har du en vinner for jevn og glødende hud.

 

Utfordringen med retinol er at du vil oppleve rødhet og tørrhet i en startfase som skyldes økt hudfornyelse og en midlertidig svekkelse av overhuden, men dette er forbigående. Vi anbefaler at du trapper opp retinolproduktet ditt med å starte forsiktig noen kvelder i uken, og i tillegg gi huden ekstra barrierebeskyttelse gjennom dagen og de kveldene du ikke bruker retinol. Et alternativ kan være å bruke A-vitaminsyre i en ester-form som ikke oppleves like irritativ for huden. Husk solfaktor da du blir solsensitiv av retinolprodukter.

 

Syrer og retinol er dog ikke for alle. Gravide skal unngå retinoler, og salisylsyrepreparater, men kan ellers bruke det aller meste. Syrer egner seg heller ikke på svært sensitiv hud som hos dem med atopisk eksem, eller rosacea.

 

Meline Caucasian og Ethnic skin night: Melineserien har spesialisert seg på pigmenteringer, og ingredienssammensetningen er virkelig gullstandarden for pigmentbehandling. Serien har produktlinjer spesielt designet for både lys og etnisk hud. De har ulike produkter i sitt sortiment, men vi vil trekke frem nattkremen som inneholder retinol i tillegg til andre depigmenterende ingredienser. Dette er virkelig glød på flaske, og vi får svært mange gode tilbakemeldinger fra kunder som opplever en mer stabil talgproduksjon, en klarere og jevnere hudtone og reduksjon av linjer.

 

Dr. Gross Ferulic + Retinol line: Dr. Gross har tatt oss på Innlandet Hudklinikk med storm! Mange opplever å endelig komme i mål med hudpleierutinen sin etter å ha startet med denne medisinske hudpleieserien. Dr. Gross har en egen linje for aldret hud, Ferulic + Retinol line. Ferulic er en sterk antioksidant som booster effekten av retinol, samtidig som den beskytter hudbarrieren. Dette gjør at mange opplever at de kan bruke produktet daglig. 

 

Skin Ceuticals Retinol 0,3%, 0,5% og 1%: En ren retinolserie fra Skin Ceuticals laget i en konsentrert kremform, og med et smart opptrappingssystem. Er du ny til retinol anbefales det å starte med 0,3% for å jobbe opp hudens tolreansenivå for A-vitamin.

 

Skin Better: Skin Better sitt prisvinnende A-vitaminprodukt Alpharet er pakket inn i et leveringssystem som muliggjør påføring hver kveld uten hudirritasjon. De har også Alpharet intensive i sitt sortiment, for de med tykk og grov hudstruktur der solskader virkelig har gjort seg gjeldende over tid.

 

Environ AVST: Environ sin AVST-serie har for mange vært en stor favoritt i flere år. Her får du A-vitamin i en esterform, samt i et enkelt step-up-system. Dette gjør at også de som av ulike årsaker har en sensitiv hudtilstand kan nyttiggjøre seg av alle fordelene A-vitamin har for huden vår.

 

 

C-vitamin

C-vitamin er en svært potent antioksidant som bleker pigmenteringer og gir god beskyttelse mot frie radikaler som forårsaker linjer, rynker og slapp hud. I tillegg er C-vitamin en viktig bestanddel i dannelsen av kollagen, og C-vitamin styrker også karveggene i de små blodårene våre. Det er gjort omfattende forskning på virkningen av C-vitamin, og du finner den som ascorbinsyre, eller derivater av dette på ingredienslisten. C-vitamin er fint å bruke som et serum etter rens på dagtid, og passer for alle.

 

Skin Ceuticals C E ferulic: Vi kan ikke skrive om C-vitamin uten å nevne the holy grail; C E ferulic! Dette er ekstremt effektive dråper, som inneholder en patentert formel på 15% askorbinsyre, 1% E-vitamin og 0,5% ferulic acid. En stjernekombo flere merkevarer har prøvd å kopiere. Dette er C-vitaminets svar på Rolls Royce og egner seg best for normal og/eller moden hud.

 

Phlorentin CF: Dette er også en svært potent kombinasjon av C-vitamin og ferulic acid, men inneholder også phlorentin (epleekstrakt) som forbedrer ujevn hudtone. Dette serumet passer spesielt for deg som ønsker å jobbe med pigmenteringer, har normal, fet, kombinert, moden og sensitiv hud.

 

Silymarine: Dette er et serum som gir alle fordelene C-vitamin har i tillegg til at den motvirker mekanismene som bidrar til fet hud og kviser. Dette serumet er fint for deg som har økt talgproduksjon og tilstoppinger.

 

Dr. Gross C+Collagen line passer for alle hudtyper, men særlig for de som opplever huden sin som livløs, rynkete og med ujevn hudtone og tekstur. I tillegg til C-vitamin inneholder linjen kollagene aminosyrer og et energy complex som fyller huden med næring og gir glød.

 

Skin better Alto defense serum: Her jobber C-vitamin sammen flere andre antioksidanter for en helhetlig beskyttelse mot frie radikaler. Serumet er også proppet med essensielle fettsyrer og ceramider for å gi fuktighet og å beskytte hudens barriere.

 

Environ Antioksidant gel: Serumet inneholder et svært høyt nivå av antioksidanter, virker kjølende og gir fuktighet. Gelèn egner seg svært godt til sensitiv hud.

 

Fet, blank hud med urenheter som nupper og kviser

Etter sommeren kan mange oppleve å få mer urenheter, og at huden er vanskelig å holde i sjakk. Vårt beste tips er kjemisk eksfoliering på ukentlig basis. Vi har mange gode peelingpads i klinikken og i nettbutikken, og for deg med en fet og tilstoppet hud vil nøkkelingredienser være salisylsyre, mandelsyre og glykolsyre i kombinasjon.

Når det gjelder kremer er azelainsyre, melkesyre, salisylsyre, retinol og niacinamide gode ingredienser man bør se etter.

 

Om du har en sensitiv hud med akne er hyaluronsyre en fin fuktgiver, og squalane regulerer oljeproduksjonen, samt virker antiinflammatorisk.

 

Dr. Gross Alpha Beta line: Dr. Gross tilbyr en serie basert på nøye utvalgte AHA - og BHA-syrer. Produktene er laget i en formula som muliggjør daglig eksfoliering uten å skade hudbarrieren. Vi vil trekke frem bestselgeren Alpha Beta peeling pads, som kommer i tre ulike styrker og oppleves som en game changer for mange. Huden oppleves jevnere, friskere, balansert og mer vital.

 

Skin Better Science AlphaRet Exfoliating Peel Pads: En hjemmepeeling som inneholder melkesyre, glykolsyre og salisylsyre, og som eksfolierer huden med liten til ingen hudirritasjon. Denne skal brukes inntil tre kvelder i uken, og forbedrer hudstruktur, gir en jevnere hudtone, fjerner døde hudceller og motvirker tilstoppede porer. Du vil oppleve en reduksjon av linjer, rynker og porer, og huden vil også stimuleres til selv å produsere mer ceramider, og å holde på fuktigheten. 

 

Environ Sebu serie: Environ har en egen serie laget for deg med høy talgproduksjon, tilstoppinger og kviseproblematikk. Mange yngre kunder opplever en god hudforbedring ved hjelp av denne serien som er svært talgregulerende på grunn av sitt innhold av salisylsyre i kombinasjon med Alpha Hydroxy - syrer (AHA). Serien reduserer fet hud og hjelper med å fjerne opphopningen av døde hudceller samtidig som den øker hudens fuktighet.

 

Skin Ceuticals har flere produkter i sitt sortiment som virker eksfolierende, men vi vil trekke frem Glycolic 10 Renew Overnight; en nattkrem som inneholder 10% glykolsyre i tillegg til fytinsyre, som bedrer hudens overflate og struktur. Eksfolieringen gjennom natten akselererer cellefornyelsen, forbedrer hudoverflaten, fremmer glød og utstråling.

 

Ta gjerne kontakt, så hjelper vi deg med å finne riktig peeling for din hud!

 

Sensitiv hud

Rødhet, tørrhet, tidvise utbrudd av røde prikker og varme er alle kjennetegn på sensitivisert hud, og liker seg som regel dårlig når vi får væromslag. Her er hudbarrieren det viktigste å tenke på. Mange med denne hudtilstanden vegrer seg for å prøve nye produkter da veien til reaksjon er kort. Nedsatt hudbarriere og inflammasjon er det første som må repareres. Da er kraftfulle antioksidanter, hyaluronsyre, ceramider, melkesyre, ulike peptider og azelainsyre gode ingredienser å se etter. Det kan oppleves trygt å gjennomføre en hudkonsultasjon før du kjøper produkter når du har en sensitiv hudtilstand. Vi møter stadig kunder som har brukt store summer på produkter som ikke har fungert, eller i verste fall har gjort huden ytterligere stresset, overarbeidet og irritert.

 

Gode eksempler på produkter for sensitiv hud er:

Dr. Gross B3 Stress - serien: En serie som inneholder superfoods, adaptogener og niacinamid (B3). Formelen styrker hudens fuktbarriere, og hjelper med å forbedre og forebygge tegn på stresset hud som rødmer, har tørre flekker, gustenhet og oppleves stram.

 

Skin Ceuticals Epidermal Repair fuktighetskrem: Denne kremen er spesielt utviklet til sensitiv hud, også hud som er sensitivisert etter klinikkbeuhandlinger. Den virker intenst beroligende og reduserer rødme. Bidrar til å bygge opp hudbarrieren når huden er svekket.

 

SkinCeuticals Phyto Corrective gel: En lett gelè, perfekt for sensitiv hud/problemhud. Geléen virker beroligende, demper rødhet og er fuktighetsgivende. Kan med fordel brukes morgen og kveld.

 

SkinCeuticals Reservatrol B E night: Et styrkende antioksidantserum til bruk på natt. Huden blir mer motstandsdyktig mot skadelig ytre påvirkning, får bedret elastisitet, fornyet glød og spenst.

 

Environ Skin EssentiA AVST gel: En lett, futighetsgivende gele som inneholder både vitamin A, vitamin C og antioksidanter. A-vitaminet er i en esterform (Retinyl Palmitat) noe som muliggjør bruk av A-vitamin også for deg med sensitiv hud. Geléen hjelper til å normalisere og forbedre hudens fuktighetsnivå, reduserer fine linjer, gir jevnere hudtone, reduserer solskader og aldringstegn.

 

Våre beste tips for en sunn hudhelse i høst

Oppsummert kan vi si at å rense huden morgen og kveld, bruke et stabilt C-vitaminserum, samt solkrem som gir deg full pakke forebygging på dagtid, bruke et godt eksfolierende produkt til natt i form av pads, serum eller krem med AHA/BHA- syrer og/eller retinol er essensielt for en sunn hudhelse. I tillegg anbefaler vi et produkt som holder barrierefunksjonen i sjakk og gir fuktighet døgnet gjennom. Har du dette på plass kan du gå høsten i møte vel vitende om at huden vil spille på lag med deg!